Historie

De fundamenten van Arseus Dental worden gelegd in 1932, in dat jaar richt Antoine Lamoral in het Belgische Brugge een groothandel in medische instrumenten voor huisartsen en ziekenhuizen op. Vanaf de oprichting zet Lamoral zich zeer actief in om haar klantenkring op te bouwen en uit te breiden. Door continue alert te zijn op de behoeften van de klanten weet Lamoral daar met succes op in te spelen. Getuige daarvan volgt medio 1934 de verkoop van de eerste tandheelkundige behandelunit.

Overname

Wanneer zoon Christian Lamoral in 1962 zich met een enorm enthousiasme op de tandheelkundige divisie gaat richten, blijkt Lamoral uit te groeien tot een toonaangevende onderneming binnen de medische en tandheelkundige branche. De bedrijfsfilosofie waarin de klant centraal staat - een gegeven dat nog altijd hoog in het vaandel staat en een van de belangrijkste pijlers van het succes is - wordt door de 2de generatie voortgezet. In 1974 wordt de firma geheel overgenomen door Christian Lamoral.

Historie

Unieke strategie

In de jaren 60/70 ontwikkelt Lamoral een unieke strategie voor Europa welke zelfs voor de Amerikanen niet te begrijpen is. Lamoral beperkt zich uitsluitend tot het verkopen van enkel equipement en besluit verbruiksmaterialen niet langer in haar assortiment op te nemen. Op deze manier ontpopt het bedrijf zich dan ook als een specialist en boekt ze een succesvolle doorbraak met alle groei van dien. In de loop der jaren wordt de handel in tandheelkundige producten zelfs de grootste pijler van de organisatie. Door de excellente penetratie weet Lamoral in deze periode verschillende exclusieve verkooprechten te verwerven voor België en zelfs voor de gehele Benelux. Hij is daarbij zelfs vaak grote fabrikanten zoals ons eigen nationale Philips te vlug af in het verwerven van unieke producten zoals o.a. de eerste hoogfrequente tandheelkundige röntgensystemen die door hem werden geïntroduceerd in 1980! Ook was Lamoral het eerste depot dat een eigen binnenhuisarchitect in dienst nam; inmiddels bestaat deze zelfstandige afdeling Archimed uit 4 medewerkers. Bij gebrek aan familie opvolging en om verdere internationale expansie te bewerkstelligen maakt Lamoral sinds 2000 deel uit van een beursgenoteerde onderneming.  

Nederland

Lange tijd bewerkt Lamoral vanuit Brugge de Nederlandse markt middels gerenommeerde dealers als Tjaden, Tholen, Dental 80, Driehuis Dental en anderen. Gezien het wegvallen van deze ondernemingen besluit Lamoral in 1993 een eigen zelfstandige vestiging onder leiding van Louis van de Mortel op te starten dit mede door de groeiende groep Nederlandse klanten en de planning een breder en meer specialistisch productenpakket te introduceren. Medio 1998 neemt Lamoral dan ook de activiteiten en medewerkers over van Dental House Equipment, dealer van Anthos behandelunits, een merk wat Lamoral overigens met veel succes al meer dan 40 jaar verkoopt in België. Lamoral Nederland heeft inmiddels een zeer gerespecteerde plaats weten op te bouwen in Nederland dit mede door haar actieve, dynamische en innovatieve manier van opereren binnen de branche met een grote nadruk op Service.  

2011

Een nieuw decennium, een nieuwe toekomst, met nieuwe mogelijkheden. Lamoral Nederland heet vanaf heden Arseus Dental Nederland